Cybersäkerhets certifiering: Att omvandla hot till en lovande karriär

Cybersäkerhet växer snabbt och har enorm karriärpotential. Förstå vikten, arbetsmarknaden, certifieringarna och hur man kommer igång.

Cybersäkerhets certifiering: Att omvandla hot till en lovande karriär

Tekniska framsteg inom IT erbjuder många bekvämligheter. Men samtidigt utgör de också ett betydande hot i form av utvecklande cyberattacker som äventyrar användarna. Det är därför cybersäkerhet har varit och kommer att bli ännu viktigare i den snabba innovationen av IT, vilket leder till en stor ökning av lovande karriärmöjligheter inom cybersäkerhetsområdet.


Innehållsförteckning

1) Att förstå cybersäkerhet

2) Farorna med ständigt utvecklande cyberbrott

3) Den stora ökningen av jobb inom cybersäkerhet

4) Potentialen inom karriärer i cybersäkerhet

5) Att påbörja en karriär inom cybersäkerhet

6) Slutsats


Förstå Cybersäkerhet

“Cyber” avser allt som är relaterat till datorer, informationsteknik och internet. I grund och botten är cybersäkerhet praktiken att skydda elektroniska enheter, system, nätverk och data från skadliga attacker.

Det primära målet med cybersäkerhet är att skydda system och nätverk som lagrar privat information tillhörande individer och organisationer. Denna åtgärd har alltid varit och kommer att bli ännu viktigare eftersom internet blir snabbare och enheter smartare, är dessa illvilliga angripare obevekliga i att hitta nya sätt att hacka och extrahera värdefull information.


Farorna med ständigt utvecklande cyberbrott

Cyberbrott har funnits ända sedan internet började användas i stor skala. Genom åren har det fortsatt att utvecklas och hitta nya sätt att lura användare, från datorvirus och bluffmejl till avancerade internetbedrägerier och sofistikerade serverintrång. Under de senaste två decennierna har antalet offer för cyberattacker ständigt ökat, från endast 6 per timme år 2001 till 97 idag.

Under de senare åren har cyberattacker verkligen visat hur farliga och skadliga de är för företag. 40% av företagen i Europa rapporterade en cybersäkerhetsincident mellan 2023 och 2024, medan 64% av europeiska företagsledare förväntar sig att stöta på ett cyberproblem inom det kommande året.

Ett enkelt antivirusprogram eller en påminnelse om att byta lösenord är inte längre tillräckligt nuförtiden. För en organisation måste det finnas ett team av experter som vet hur man skyddar och övervakar hela IT-system, nätverk och infrastrukturer. På grund av detta behov är nu skickliga cybersäkerhetsprofessionella eftertraktade, särskilt av multinationella företag och start-ups.

Den stora ökningen av jobb inom cybersäkerhet

Jobb inom cybersäkerhet har alltid ökat över åren som ett svar på stigande cyberattacker. Dock markerade COVID-19-pandemin en avgörande stund då cybersäkerheten nådde en ny nivå, eftersom övergången till distansarbete gjorde många företag och fick dem sårbara för online hacking.

Det ökande behovet av experter inom cybersäkerhet har blivit ett globalt diskussionsämne bland många företag och organisationer, och detta beror på flera viktiga skäl:

  • Serverintrång och informationsläckor av hackare har blivit en av de huvudsakliga oroämnen bland många organisationer. På grund av detta problem behövs cybersäkerhetsexperter för att skydda ett företags IT-infrastruktur och känsliga data, samt att vidta korrigerande åtgärder vid en cyberintrång.
  • Regelverk, såsom den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) i Europa, har inrättats för att säkerställa korrekta internetpraxis. För att korrekt följa regelverken krävs det att cybersäkerhetsexperter ser till att alla applikationer och arbetsflöden följer lagarna och riktlinjerna.
  • Digitaliseringen är garanterat en grundläggande aspekt av den globala företagskulturen. Många företag är ivriga att anta teknologier i sina verksamheter, vilket ökar behovet av cybersäkerhetsprofessionella som kan underlätta korrekt implementering.
  • Den snabba innovationen av teknologier såsom molnbaserad databehandling, artificiell intelligens och maskininlärning har alltid introducerat nya sårbarheter. För att ta sig igenom och dra full nytta av teknikens ständigt föränderliga natur, behövs cybersäkerhetsexperter för att utbilda och vägleda organisationer.

Cybersecurity Ventures förutspår att till 2025 kommer 35% av Fortune 500-företagen att ha styrelsemedlemmar med expertis inom cybersäkerhet. Detta visar bara att i takt med att informationsteknologin fortsätter att spela en kritisk roll i olika aspekter av mänskligt liv, ökar efterfrågan på jobb inom cybersäkerhet, vilket presenterar anmärkningsvärda karriärmöjligheter.

Potentialen inom karriärer i cybersäkerhet

På grund av de viktigaste anledningarna ovan anses jobb inom cybersäkerhet vara ett av de mest lovande karriärvalen i den nära framtiden. Detta beror på en kombination av flera trender och händelser:

  • Jobbsäkerhet & tillväxt IT kommer alltid att vara en integrerad del av individer och organisationer. Detta gör efterfrågan på cybersäkerhetsexperter konstant eller till och med högre med en prognos att industrin kommer att uppleva minst 20% tillväxt fram till 2025.
  • Konkurrenskraftiga löner & förmåner Jobb inom cybersäkerhet anses vara ett av de karriärval som erbjuder attraktiva ersättningslöner. Som exempel var den genomsnittliga årsinkomsten för informationssäkerhetsanalytiker i USA år 2023 112 000 dollar. Specialiserade positioner såsom certifierade etiska hackare kan förvänta sig ännu högre löner.
  • Brist på kvalificerad arbetskraft År 2016 visade rapporter på 1 miljon obesatta tjänster inomcybersäkerhet. Nästan ett decennium senare förväntas den globala bristen kvarstå, med ett beräknat 3,5 miljoner obesatta cybersäkerhetstjänster över hela världen år 2025.

Flera högrisksektorer Cyberhot utsätter alla företag för risker. Men det finns några sektorer som står inför de högsta riskerna såsom offentliga sektorn, finanssektorn, telekommunikation och hälsovårdstjänster. Detta beror på den stora mängden konfidentiell information de hanterar, den direkta påverkan på samhället och kunderna, samt de dynamiska regelverken.

Att påbörja en karriär inom cybersäkerhet

Även om det finns många möjligheter på arbetsmarknaden, innebär det inte att det är enkelt att ta sig in i det konkurrensutsatta området för cybersäkerhet och säkra ett jobb. Liksom inom alla yrken är adekvat utbildning, utbildning och initial erfarenhet avgörande för att säkra din dröm karriär.

För att börja, att eftersträva en examen inom cybersäkerhet, informationsteknologi eller datavetenskap kan ge en stabil grund. Alternativt kan inskrivning i en onlinekurs i cybersäkerhet också fungera som en effektiv ingångspunkt och hjälpa dig att sticka ut på arbetsmarknaden för cybersäkerhet eftersom företag behöver högkvalificerad talang inom detta område.

Det finns många kurser och utbildningsprogram inom cybersäkerhet tillgängliga på nätet, men inte alla är likvärdiga. Det är viktigt att välja en som:

  • Ger tydlig och interaktiv undervisning som kan garantera en omfattande förståelse för cybersäkerhet både teoretiskt och praktiskt, samt utveckla de nödvändiga hårda och mjuka färdigheterna för jobbet.
  • Ger flexibilitet att anpassa ditt studerande efter dina preferenser och tillgänglighet, särskilt om du föredrar självstudier online som är tillgängliga när som helst.
  • Innehar en legitim ackreditering för certifieringsprov av cybersäkerhetsföreningar. Till exempel Certified Ethical Hacker Certification av EC-Council, CCSP® av (ISC)2, CISM® av ISACA, och många fler.
  • Erbjuder ett brett utbud av kurser eftersom cybersäkerhetsområdet består av olika inriktningar som du kan specialisera dig inom, eller ett allt-i-ett-mästarprogram så att du kan lära dig alla aspekter av cybersäkerhet från nybörjare till avancerad nivå.
  • Erbjuder möjligheten att ta certifieringsprov eftersom det är avgörande att skaffa certifiering för att visa expertis och förbättra meriter. Det är också ofta den huvudsakliga kvalifikationen för alla jobb inom cybersäkerhet. Till exempel, för att vara en professionell etisk hacker, måste du ha Certified Ethical Hacker-certifiering genom att slutföra kursen och avlägga ett officiellt prov.

Lyckligtvis hos Adding Value Consulting, är alla de ovan nämnda kvaliteterna garanterade, och att erhålla en globalt erkänd cybersäkerhetscertifiering är okomplicerat. Våra eLearning-kurser är utformade för att passa individer på alla nivåer för att bemästra cybersäkerhet, med flexibiliteten att studera och öva materialet när som helst och var som helst.

Vårt Cybersecurity Expert Master’s Program erbjuder en helhetsinriktad försvarsstrategi mot dynamiska cyberhot. Det är utformat för att förbereda individer för CEH® Certifiering, som betonar etiska hackningsmetoder, CompTIA Security+, som fokuserar på grundläggande säkerhetskoncept, CISSP®-certifieringar och CISM®-certifiering, som utvecklar din expertis inom design och underhåll av en säker IT-arkitektur med ett affärsmässigt perspektiv.


Slutsats

När IT-branschen fortsätter att utvecklas, kommer cybersäkerhet alltid att vara närliggande och avgörande. Denna situation öppnar upp otaliga lovande möjligheter på arbetsmarknaden. Förhoppningsvis är varje detalj och information i denna blogg informativ och till hjälp som vägledning för dig som är intresserad av att byta eller börja en karriär inom cybersäkerhet.

Om du är intresserad av fler professionella certifieringsinsikter inom IT, Agile, projektledning och uppdateringar, tveka inte att läsa mer av våra bloggar.